Om Stockholm Business AllianceStockholm Business Alliance (SBA) är ett partnerskap mellan 55 kommuner i åtta län där fokus ligger på att attrahera utländska investeringar till regionen. Arbetet delas in i de tre delarna investeringsfrämjande, internationell marknadsföring och näringslivsservice/NKI.  Samarbetet inom SBA bygger på ett femårigt avtal där Stockholm Business Region (SBR) har uppdraget att för regionens räkning och i samarbete med kommunerna genomföra de aktiviteter som pekas ut i den gemensamma verksamhetsplanen.

Inom ramen för SBA-samarbetet arbetar SBR med att informera om regionens fördelar, identifiera prospekts, ta hand om förfrågningar och följa upp de etableringar och investeringar som görs. Utöver detta bidrar partnerkommunerna med lokala resurser. Den aktiva insatsen riktas i första hand mot ett antal utvalda branscher men vi ger alla investerare oavsett bransch en väg in i regionen. Den internationella marknadsföringen görs under det gemensamma budskapet Stockholm – the Capital of Scandinavia.

En annan viktig del av arbetet är att förbättra kommunernas service till företagen på hemmaplan genom att tillsammans i SBA aktivt arbeta med NKI-frågor. Genom att lyfta regionens samlade fördelar skapas bättre förutsättningar för att locka investerare och nya etableringar. Vår gemensamma vision är att långsiktigt behålla positionen som Europas ledande hållbara tillväxtregion.

 

Partnerkommuner inom Stockholm Business Alliance

Stockholms län:
Stockholm, Danderyd, Lidingö, Sollentuna, Solna, Sundbyberg, Täby, Upplands-Bro, Upplands Väsby, Sigtuna, Vallentuna, Ekerö, Nacka, Värmdö, Haninge, Tyresö, Nynäshamn, Huddinge, Botkyrka, Nykvarn, Södertälje, Norrtälje, Järfälla, Österåker, Vaxholm och Salem

Uppsala län:
Uppsala, Knivsta, Heby, Håbo, Enköping och Östhammar, Tierp

Södermanlands län:
Eskilstuna, Nyköping, Oxelösund, Gnesta, Trosa, Katrineholm, Flen och Strängnäs

Västmanlands län:
Västerås, Hallstahammar, Arboga, Kungsör, Sala och Köping

Örebros län:
Örebro och Karlskoga

Gävleborgs län:
Gävle och Sandviken

Dalarnas län:
Ludvika och Smedjebacken

Östergötlands län:
Norrköping och Linköping

Verksamhetsplan SBA 2018

Läs och ladda ner verksamhetsplanen för Stockholm Business Alliance 2018.

Årsredovisning 2016

Läs och ladda ner Stockholm Business Alliance årsredovisning för 2016.

Årsredovisning 2015

Läs och ladda ner Stockholm Business Alliance årsredovisning för 2015.