Alla nyheter

MIPIM 2016 – SBA’s deltagande

1 april 2016

MIPIM, Le marché international des professionnels de l’immobilier, är en den viktigaste mässan för fastighetsbranschen i Europa. MIPIM hade 2015 över 20 000 besökare och i år fanns 23 500 delegater på plats. Stockholm Business Alliance deltog med 22 kommuner och 25 fastighetspartners.

På Stockholm Business Alliance-seminariet som i år hade ett stort deltagande (ca 175 deltagare) berättade politiker om sina kommuners styrkor och vilka projekt som är på gång i regionen. Deltog gjorde Stockholm, Haninge, Tyresö, Norrköping Sundbyberg, Gävle och Örebro kommun. I år var intresset stort med 178 deltagare.

haninge

fullsatt sem bakifrån

Egna kortseminarier presenterades av Värmdö, Sollentuna och Nacka kommun.

Vidare presenterade Tyréns om den nya rapporten ”Bygginvesteringar i Stockholmsregionen 2015-2025”.

Stockholm (SBRD) arrangerade också ett seminarium riktat till utländska investerare. Bland talarna fanns Barbara Knoflach, från BNP Paribas Real Estate, En av anledningarna till att Stockholmsområdet är intressant är att hyrorna inom handel fortfarande är låga ur ett europeiskt perspektiv berättade hon.

Thomas Völker, vice VD på tyska banken Helaba, tror också på en positiv utveckling i Stockholm. Helaba kommer att öppna ett kontor under tredje kvartalet i Stockholm.

I år har Stockholmsmontern flyttats till Riviera 7 där andra stora tyska städer finns såsom Frankfurt. München och Düsseldorf. Här presenterade fastighetspartners sina framtida projekt och i programmet deltog Skanska Fastigheter, JM, SSM, AMF Fastigheter och White Arkitekter.

montern

Vid MIPIM Award tog bostadsprojektet Katscha i Norrköping hem förstaplatsen i kategorin Best Residential Development. Nominerade var även framtidens Kiruna ritad av White Arkitekter i kategorin ”Best Futura Mega Projects”, samt Mall of Scandinavia i Solna i kategorin bästa shopping centret.

För frågor om MIPIM kontakta kirsi.kangas@stockholm.se