Alla nyheter

Heldagsseminarium: Är din verksamhet redo att möta Kina?

12 oktober 2017

Varmt välkommen till ett heldagsseminarium fredagen den 24 november kl 08.30–16.00 hos Invest Stockholm.

I takten med den snabbväxande ekonomin i Kina har de kinesiska direktinvesteringarna i utlandet ökat. EU har varit en favoritdestination för många kinesiska investerare, med Tyskland som största mottagarlandet.

Kinesiska intressen i Sverige och Norden har ökat kraftigt de senaste åren. Geelys förvärv av Volvo Cars har visat sig vara en av de mest framgångsrika exempel på inkommande direktinvesteringar från Kina. Något som säkerligen kommer att driva ytterligare Kinas intresse för den svenska marknaden.

Hur kan då svenska små- och medelstora bolag fånga affärsmöjligheterna i detta sammanhang? Stockholm Business Alliance arrangerar den 24 november ett heldagsseminarium för små- och medelstora företag som vill förbereda sig för olika investerings- och samarbetsmöjligheterna från Kina.

Seminariet kommer att ge nyttig information kring hur ditt företag blir attraktivt för kinesiska investerare och vad som gäller kring upphovsrättsliga frågor. Du får en förståelse för hur du bildar partnerskap med kinesiska bolag samt hur man hanterar skillnader mellan affärskulturer.

Seminariet hålls hos Invest Stockholm och är kostnadsfritt.

Tid: 24 november klockan 8.30–16.00

Plats: Invest Stockholm, Drottninggatan 33, Stockholm

Anmälan: Anmäl dig här.