Alla nyheter

Europas techsektor – så står sig Stockholmsregionen i konkurrensen

6 december 2017

För tredje året i rad har riskkapitalbolaget Atomico tagit fram rapporten ”The State of European Tech”, vilken erbjuder en detaljerad genomgång av techsektorn i Europa.

Enligt Atomico mår den europeiska techsektorn bättre än någonsin och står sig starkt i internationella konkurrensen. Riskkapitalbolaget spår även att världens nästa $100 miljardersbolag kommer att ha sitt ursprung i Europa. Vidare växer techsektorn fortare än snittet, inte minst vad gäller sysselsättning.

Atomico granskar bland annat hur Brexit påverkat techsektorn samt företagsetableringar i Storbritannien och i Europa, tillväxten av socialt entreprenörskap, hur väl olika länder lyckas attrahera arbetskraft, kapitalanskaffning med mera.

Hur står sig Stockholmsregionen och Sverige i konkurrensen? Studien finner att Stockholm är en ledande tech hub samt att Sverige är det land i Europa med den högsta kapitalinvesteringen per capita. Sverige är en ledande destination för kapitalinvesteringar inom Europa. Fler svar och jämförelser hittar du i Atomicos rapport, som kan laddas ner här.