Alla nyheter

Få inspiration från framgångsrika insatser för talangattraktion

12 december 2018

Internationell talangattraktion är en del av lösningen till en av företagens viktigaste utmaningar: kompetensbristen. På Uppsala Business Meeting, 14 februari, diskuteras framgångsrika kampanjer. Och mycket mer, inklusive smarta städer, storytelling och AI.

Uppsala Business Meeting den 14 februari 2019 diskuterar Charlotte Skott, näringslivsdirektör i Uppsala Kommun och Teresa Jonek, projektledare för talangattraktion på Invest Stockholm, två framgångsrika kampanjer, #grabachair och #awomensplace, som lanserats internationellt i samarbete med näringslivet för att attrahera internationella talanger. Antonio Mastroianni, business development manager på LINK Medical, och Carl-Johan Hamilton, vice vd på Ants, deltar även de i panelen där frågorna ”Hur har det gått med rekryteringen?” och ”Hur kan Uppsala dra nytta av detta och utveckla konceptet?” tas upp.

Uppsala Business Meeting 2019 (UBM), som äger rum 14 februari 2019 på Uppsala Konsert & Kongress, skapar en mötesplats för företag och organisationer i Uppsala- och Stockholmsregionen.

På heldagskonferensen, som modereras av samhälls- och ekonomijournalisten Lennart Ekdal, diskuteras bland annat smarta städer, storytelling, AI och nya affärer till morgondagens ledarskap, självledarskap och livskvalitet. Bland talarna finns Fredrik Reinfeldt, före detta statsminister, författaren Thomas Erikson, och digitala experten Jackie Kothbauer.

Biljetter kan bokas här: uppsalabusinessmeeting.se

Vill du veta mer om hur Stockholm arbetar med talangattraktion är du välkommen att hör av dig till: Teresa Jonek, Projektledare Talangattraktion, Invest Stockholm