Investeringar och etableringar 26 mar 2021

Unik etablering i Eskilstuna – Senior Technology Material investerar 2,5 miljarder kronor

Shenzhen Senior Technology Material (Senior) investerar 2,5 miljarder kronor fram till 2025 i en industrianläggning i Eskilstuna, en unik etablering inom svensk batteriindustri som förväntas skapa förutsättningar för 500–600 arbetstillfällen. Anläggningen blir en av Europas största fabriker för separatorfilm för litiumbatterier och kommer att verka som underleverantör till Northvolt. 

Etableringen i Eskilstuna är företagets första investering och produktionsanläggning utanför Kina där anläggningen i Eskilstuna enligt företaget ska utvecklas till deras europeiska huvudkontor.

Det är självklart mycket glädjande att vi lyckats landa i en gemensam lösning för Seniors satsning här i Eskilstuna. Ett intensivt arbete med professionell stöttning från Business Sweden och Invest Stockholm. Denna betydande etablering bekräftar både Eskilstunas industri- och logistikposition i Sverige, vilket känns extra bra, säger Manuel Brändeborn, marknadschef, Eskilstuna Logistik och Etablering AB.

Urvalsprocessen har varit omfattande och anledningen till valet av Eskilstuna har bland annat handlat om stadens strategiska logistikläge och möjligheten till att använda hållbara transporter för råvaror via Eskilstuna kombiterminal. En annan anledning är tillgången till den tekniska kompetens som finns i regionen.

Industrianläggningen kommer att förse Northvolt med separatorer till deras nybyggda gigafabrik i Skellefteå. Via Eskilstuna Kombiterminal kommer både råvaror som färdiga produkter att transporteras till och från Eskilstuna. 

Läs mer om etableringen:

Senior Technology Material investerar 2,5 miljarder kronor i Eskilstuna – unik etablering inom svensk batteriindustri

Senior Technology Material invests SEK 2.5 billion in the Stockholm region